Warmteverliesberekening

Wat is een warmteverliesberekening? Voor een optimaal binnenklimaat in een gebouw is een aangename temperatuur een van de belangrijkste eisen. Maar om deze aangename temperatuur van bijvoorbeeld 20 graden ook in de koude winter te halen is het van belang om te weten hoeveel warmte er naar buiten gaat via de constructie en de ventilatielucht. Want ongeacht hoe goed of slecht een gebouw is geïsoleerd, gaat er altijd warmte verloren. Deze hoeveelheid wordt berekend middels een warmteverliesberekening.

Voor deze berekeningen zijn drie ISSO publicaties uitgegeven:

  • ISSO 51 – Warmteverliesberekening voor woningen en woongebouwen
  • ISSO 53 – Warmteverliesberekening voor utiliteitsgebouwen
  • ISSO 57 – Warmteverliesberekening voor ruimten hoger dan 5m

Draaijer Engineering is gespecialiseerd in het maken van een warmteverliesberekening volgens deze normen. De ISSO publicaties nr 51,53 en 57 bevatten de berekeningsmethode voor het bepalen van het per vertrek te installeren vermogen. Het in een vertrek op te stellen vermogen bestaat uit een drietal onderdelen:

  1. Transmissiewarmteverlies: deel van de warmtestromen wat door de wanden, ruiten, deuren, vloer, dak, enz wordt overgedragen naar de aanliggende ruimte of buiten.
  2. Ventilatiewarmteverlies: deel van de warmte wat via de ventilatielucht wordt overgedragen
  3. Opwarmtoeslag: extra toeslag t.b.v. het opwarmen na de eventuele nachtverlaging.

Warmteverliesberekening of transmissieberekening

De term transmissieberekening wordt vaak verkeert gebruikt omdat hiermee vaak een warmteverliesberekening wordt bedoeld. Maar zoals hierboven is te zien is de transmissieberekening alleen maar een onderdeel van het geheel.

Webshop

Om onze opdrachtgevers beter van dienst te kunnen zijn hebben we een speciale website gemaakt om eenvoudig een berekening in opdracht te geven. In drie stappen kan een berekening verstrekt worden. De eerste stap is om een het type woning dat berekend moet worden te selecteren. We hebben de verschillende woningtypes zoals woning, kantoor of appartementencomplex en deze onderverdeeld naar grootte. Daarna kunnen alle belangrijke gegevens zoals de Rc waardes en ruimtetemperaturen ingevuld worden. Als laatste kunnen de tekeningen en overige documenten via de site verstuurd worden en binnen vijf werkdagen. Heel eenvoudig. Kijk hiervoor op www.installatiecentrum.com

Draaijer Engineering

Gemak dient de installateur

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn heeft Draaijer Engineering voor de warmteverliesberekening een vaste prijslijst gemaakt. Duidelijk, overzichtelijk en makkelijk. Hierdoor krijgt u gegarandeerd de beste berekeningen tegen zeer aantrekkelijke tarieven. En indien u meerdere opdrachten verstrekt over een kalenderjaar kunt u van extra voordeel profiteren. Deze prijslijst hebben we tegenwoordig in een nieuwe webshop geplaatst

Webshop

Om onze opdrachtgevers beter van dienst te kunnen zijn hebben we een speciale website gemaakt om eenvoudig een berekening in opdracht te geven. In drie stappen kan een berekening verstrekt worden. Eenvoudiger is niet.