Engineering - Ontwerpen

Het uitwerken van een bestek naar werktekeningen zijn een van de belangrijkste werkzaamheden van een installateur. Het belang van een berekening en ontwerp van goede kwaliteit mag duidelijk zijn. Het voorkomt bijvoorbeeld dat monteurs urenlang bezig zijn om de installatie te monteren, omdat het niet volgens tekening te maken is. Of dat een installatie niet werkt omdat er te klein gedimensioneerd is. Tien minuten in het ontwerptraject kan vele uren achteraf corrigeren voorkomen. Een perfect ontwerp is essentieel voor een goede uitvoering van een project en een goed werkende installatie.

Tijdrovend

Het is echter ook een tijdrovende bezigheid en ik wil dan ook graag onze ondersteuning hiervoor aanbieden. Elke discipline van warmteverlies tot tapwater kan worden berekend. Alle installaties kunnen ontworpen en uitgetekend worden zodat het goed te monteren is. Kortom: alles voor het ontwerptraject binnen de installatietechniek tegen een concurrerende prijs.

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp zijn de tekeningen. Het is het belangrijkste communicatiemiddel op de bouwplaats. We kunnen voor u elk project uitwerken dat er uitstekende en uitvoerbare tekeningen beschikbaar zijn. Deze zullen volledig gecoordineerd zijn met alle benodigde informatie zodat de monteur de installatie zo snel mogelijk kan monteren.

 

Goed advies in onderstaande afbeelding ?

  • Breedte kanalen groter dan gang
  • Bocht schachtintrede onmogelijk te halen
  • Bovenliggend kanaal breder dan schacht
  • Snelheid in de luchtkanalen veel te hoog
  • Resultaat: veel discussie, extra kosten en problemen tijdens de uitvoering

 

Draaijer Engineering
Draaijer Engineering