contactgegevens

Digitaliseren van Calqueer papier of witdrukken

Heeft u op dit moment nog steeds technische tekeningen op calqueer papier staan? Het risico dat ze voorgoed verloren gaan is zeer groot. Calqueerpapier en witdrukken raken door de tijd en gebruik beschadigd, onbruikbaar of verdwijnen. De back-up en kopieer mogelijkheden hiervan zijn zeer beperkt.

Belangrijk
En dat terwijl ze ontzettend belangrijk zijn. Misschien niet nu, maar op het moment dat er een uitbreiding op de installatie ontworpen moet worden. Ook onderhoud wordt lastig, wanneer niet duidelijk is waar alle onderdelen zitten.

Scannen

Een goedkope oplossing zou kunnen zijn om de tekeningen in te scannen, zodat de tekeningen digitaal opgeslagen kunnen worden. Helaas zijn deze "afbeeldingen" echter niet bruikbaar indien veranderingen of uitbreidingen op de tekeningen verwerkt moeten worden.

Voordelen

De voordelen van een digitale versie is onder andere de eenvoudige back-up en kopieer mogelijkheden. Eindeloos afdrukken maken met een perfecte kwaliteit. En eenvoudig veranderingen en uitbreidingen van de installaties ontwerpen en revisietekeningen bijhouden.

Draaijer Engineering kan deze tekeningen eenvoudig en goedkoop voor u digitaliseren. Hierbij worden de tekeningen (calques) overgetekend desgewenst in StabiCad of Nordined/NPG Techline met de bijbehorende functionaliteit. Indien gewenst kan de oude tekeningen ter plaatse gecontrolleerd worden op juistheid. Er wordt in de technische ruimte gekeken of de technische tekening overeenkomt met de informatie op papier.

Draaijer Engineering

Digitaliseren

Draaijer Engineering kan bouwtekeningen eenvoudig en goedkoop voor u digitaliseren in Nordined of StabiCad met de bijbehorende functionaliteit.

2D en 3D

Draaijer Engineering