contactgegevens

Software

AutoDesk DWG TrueView - Het bestandsformaat waarin technische tekeningen worden opgeslagen is het DWG-formaat of het DWF-formaat. Om deze te bekijken kunt u gebruik maken van het gratis programma DWG TrueView van AutoDesk. Hiermee heeft u de mogelijkheden om tekeningen te bekijken, af te drukken (plotten) en lengtes te meten. Let er bij dit programma wel op of uw computer voldoet aan de minimale systeem eisen van dit programma.

AutoDesk Design Review - Een aanvulling op het programma DWG TrueView is Design Review. Met dit gratis programma is het mogelijk om digitaal opmerkingen in de tekeningen aan te brengen.

CutePDF - Een gratis programma waarmee met elk programma dat een printfunctie heeft een PDF gemaakt kan worden. CutePDF werkt als een extra printer binnen Windows en is uitermate gebruiksvriendelijk. Iedereen die kan printen, kan met dit programma werken. Het is freeware zonder enige beperkingen en zonder watermerk of reclame. Een absolute aanrader

Foxit PDF Reader - Gratis programma om pdf bestanden te bekijken (basis programma). Hiermee is het o.a. mogelijk opmerkingen, notities, lijnen, pijlen, tekst markeren en andere manieren van commentaar toe te voegen aan het pdf document. Er wordt wel in een bovenhoek de naam van de software geplaatst bij de gratis versie.

Open Office - Een gratis kantoorsoftwarepakket vergelijkbaar met MS Office met diverse modules waaronder Writer voor tekstbestanden (zoals Word), Calc voor spreadsheets (zoals Excel) en Impress voor presentaties (zoals Powerpoint). Volledig compatible en zeer goed.

Open Project - Een gratis project management software pakket welke vergelijkbaar is met MS Project. Het is zeer nuttig voor projectmanagers en portfoliomanagers in middelgrote en grote bedrijven ter ondersteuning bij het maken van hun planningen en het bijhouden van de beschikbare personen. Dit programma zit echter nog in de ontwikkelingfase waardoor het nog niet geheel stabiel is.

 

Draaijer Engineering
Draaijer Engineering

Gratis software

Mijn ervaringen met deze softwareprogramma's zijn zeer goed. Ik heb bij Open Office nog geen functie die ik mis in vergelijking met MS Office. Foxit PDF reader is veel uitgebreider dan Adobe reader. Uiteraard is Adobe Acrobat Pro beter in de bewerkingsmogelijkheden, maar dat mag ook wel met zo'n prijs.